Franklin Ellis: gebouwen realistisch visualiseren
Het architectenbureau Franklin Ellis Architects in het Engelse Nottingham gebruikt voor zijn projecten 3D-animaties. De klanten waarderen die animatiefilms, omdat ze aan de hand daarvan een direct zicht krijgen op het ontwerpproces. De architecten profiteren van de communicatie en de feedback van de klanten. Dat is mogelijk dankzij de naadloze en nauwkeurige samenwerking van Vectorworks met CINEMA 4D.

Animaties gebruiken bij de architectonische ontwikkeling van nieuwe projecten is niet, zoals zo vaak wordt aangenomen, slechts een snoepje voor de marketingafdeling. “Klanten die niet vertrouwd zijn met 2D-tekeningen, hebben soms moeite om die tekeningen juist te interpreteren”, aldus Oliver Higgins, architect en specialist in computeranimatie (Computer-Generated Imagery, CGI) bij Franklin Ellis. “We tonen de klanten al in de ontwerpfase 3D-beelden, waardoor ze al op dat moment op ons werk kunnen reageren. Onze klanten vinden 3D-beelden veel toegankelijker en kunnen dankzij die beelden actief in het ontwerpproces ingrijpen”, vertelt de CGI-visualisizer. “De voordelen van “Live” modelleren zijn ook voor architecten onmiskenbaar. Belangrijke beslissingen kunnen aan de hand van de weergave in 3D welbewuster worden getroffen. Zo werken de ontwerpgroepen en de tekenkamer samen aan een gemeenschappelijk doel, zonder het gevaar te lopen dat mensen van verschillende afdelingen iets verkeerd zouden interpreteren.”

De architecten maken voor de presentatiefilm een storyboard, opdat de kijker een realistische indruk van het gebouw krijgt. Bekijk hier de animatie voor het Repton School wetenschapsgebouw:

Lees er meer over in de casestudy.
www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660