Ton Mikkers, motion director/designer
Ton Mikkers opereert als motion director/designer vanuit Utrecht. Hij combineert bewegend beeld, typografie en muziek tot krachtige ontwerpen en werkte o.a. al voor Nickelodeon, National Geographic Channel, Disney, Ikea, Seat en Volkswagen.

"Toen ik in 2011 begon als zelfstandige motion designer, zocht ik naar een degelijk 3D-pakket voor mijn Macbook. Ik had al ervaring me 3D Studio Max, maar dat draaide helaas niet op OSX." Al snel werd duidelijk dat Cinema 4D voor hem de beste keuze zou zijn. "De standaard render engine is heel degelijk, MoGraph is voor motion designers een superhandige tool en de interface is heel toegankelijk. Dus ik was om."

Na wat proefdraaien en uittesten, werd Mikkers steeds vaardiger in Cinema 4D. "Ik kon steeds beter maken wat ik in mijn hoofd had. Daardoor evolueerde ik in mijn werk richting 3D-animatie. Ik heb nog steeds een grote passie voor typografie en grafische vormgeving, alleen combineer ik dat nu met de mogelijkheden van de 3D-wereld."

Inmiddels werkt hij bijna uitsluitend in Cinema 4D, gecombineerd met Adobe After Effects voor de compositing en nabewerking. "Filmtitels, concertvisuals, commercials of tv-vormgeving: mijn werk als motion designer kent veel variatie en met de tools die ik gebruik kan ik alle kanten op. Ter uitbreiding van die tools heb ik vorig jaar Octane aangeschaft, een render engine voor o.a. Cinema 4D. Hiermee kan ik op een snelle manier realistische scènes renderen met directe feedback in de viewport. Dat scheelt ontzettend in tijd, omdat ik niet langer op een render hoef te wachten. Echt een aanwinst."

"Ik blijf het leuk vinden om te experimenteren met verschillende looks: voor mijn showreel intro heb ik een duister berglandschap gemaakt, maar vorig jaar heb ik ook een klus gedaan in een toon shading stijl. Die variatie is erg belangrijk voor mij." Omdat Mikkers zelfstandig werkt en zijn eigen klussen aanneemt, kan hij zelf bepalen wat de volgende stap is. "Zo hou ik het werk interessant voor mezelf. Voor mij werkt die afwisseling heel goed. Omgaan met stress kan soms een uitdaging zijn: klanten die deadlines verschuiven of netelige technische problemen die opgelost moeten worden. Saai is het in ieder geval niet -en dat is precies wat voor mij als creatief persoon werkt."

Spring Reel 2016 Ton Mikkers from Ton Mikkers on Vimeo.

Tussen de commerciële klussen door speelt Mikkers met vrij werk in de Cinema 4D-speeltuin. "Zo kan ik mijn stijl en vaardigheden op peil houden. Het motiveert me om nieuwe dingen te blijven proberen en het is leuk om de resultaten met de wereld te delen op mijn instagram-account."

"De laatste visual die gemaakt heb, is Collection of me: een gestructureerde verzameling objecten die mijn passies en interessen weergeven, gerangschikt op een visueel aantrekkelijke manier. Want dat is immers wat ik doe!"

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660