Een winterse Scrooge
Het Nederlandse Captain Motion is een creatieve studio gespecialiseerd in Animation Marketing. Voor de theatervoorstelling Scrooge in de Stadschouwburg van Haarlem werkte het team een visual effects-promo uit.

De scenes en storyboards werden eerst op papier geschetst en vervolgens verder ontworpen in Cinema 4D. De Stage-functie van Cinema 4D zorgde daarbij voor een vlotte schakeling tussen verschillende bewegende camera's. Vervolgens werd de hele scene in één keer gerenderd met verschillende passes. Zowel de 3D-data van de camera's als een referentiegeometrie voor muren en vloeren werden geïmporteerd in After Effects.

Om echte personages te incorporeren in de promo, werden HD-opnames gemaakt van Scrooge en Marley tegen een witte achtergrond. Die werden in After Effects bewerkt tot een silhouette en geestverschijning. Via 3D Solids werden de personages dan in de 3D scene geplaatst. Ook de logo-animatie werd in After Effects gemaakt, met sneeuweffecten dankzij de Trapcode Particular plug-in.

Omdat de promo ook in bioscopen vertoond werd, werkte Captain Motion in 2K resolutie om aan de specificaties van het DCP-formaat te voldoen.

Benieuwd hoe ze het klaarspeelden? Bekijk dan de geanimeerde visual effects breakdown van de productie hieronder.

 
 

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660