Studio MAD
Studio MAD is een film-, animatie- en ontwerpstudio uit Almelo, gespecialiseerd in het maken van AV-producties voor verschillende doeleinden. Met Cinema 4D, uiteraard.

Studio MAD produceert niet alleen content voor web, beurzen en tv, maar ook voor projection mapping cases. Dankzij motion tracking slagen ze er steeds weer in een indrukwekkende combinatie van realtime footage en motion graphics te creëren.

Motion Tracking kende een enorme evolutie doorheen de jaren. Was je voorheen nog veel tijd kwijt in Adobe After Effects 6.5 aan het handmatig tweaken van de keyframes die het trackingsysteem uitspuwde, dan kan je tegenwoordig aan de slag met de camera tracker in Adobe After Effects. Die camera tracker werkt goed met stabiel geschoten beeldmateriaal en kan doorgaans een stabiele camerabeweging vlekkeloos simuleren. In combinatie met Cineware kan je zo relatief snel een After Effects-camera doorsturen naar jouw Cinema 4D-scène. Een optie waar Studio MAD dankbaar gebruik van maakte bij het produceren van de showreel-intro.

Nadat de camera crew van Studio MAD filmopnames rond Almelo had gemaakt, importeerde het creatieve team de onbewerkte beelden in de tijdlijn van After Effects. Met één klik op de knop werd de beweging van de camera gecalculeerd en later gesimuleerd. Vervolgens werd de digitale vertaling van die camerabeweging via Cineware geëxporteerd naar de Cinema 4D-scène, zodat de 3D-man ermee aan de slag kon. Omdat de bewerkte scène te complex en zwaar bleek voor een rechtstreekse import naar After Effects via Cineware, koos het team ervoor om vanuit Cinema 4D verschillende passes te renderen. Deze sequences werden uiteindelijk in After Effects samengevoegd met het gefilmde materiaal tot de volledige reel:

MAD Showreel 2015 from MAD on Vimeo.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660