CINEMA 4D is speeltuin voor studenten
Combineer de eindeloze mogelijkheden van CINEMA 4D met de frisse blik van een student, en je krijgt verbluffende resultaten.

Devine Howest

Creatievelingen die hun hersenspinsels liefst via de computer vorm geven, zijn bij de West-Vlaamse hogeschool Howest aan het juiste adres. Binnen de bachelor Multimedia en Communicatietechnologie werd het keuzetraject Devine, Digital Design & Development uitgewerkt. Een speeltuin voor 'digital creatives'.

Filip Joos, docent Motion Graphics aan Devine: "Onze studenten volgen 3 Motion Graphics-modules. Twee ervan focussen op 2D-animatie en integratie met video, de laatste module legt de link met CINEMA 4D. De keuze voor CINEMA 4D als 3D-pakket was een evidente keuze. We gebruiken 3D hoofdzakelijk voor Motion Graphics, en hierin is CINEMA 4D een gevestigde waarde. Daarnaast waren de lage instapdrempel en de integratie met After Effects doorslaggevende factoren."

Devine wil creatieve ontwikkelaars vormen die na hun afstuderen de multimediamarkt naar een hoger niveau kunnen tillen. "De integratie van 3D en CINEMA 4D in ons lespakket vormt daarbij zeker een meerwaarde", benadrukt Filip Joos. "We merken dat onze studenten door hun kennis en ervaring 3D kunnen introduceren op stage of bij hun werkgever."

Om zich te bewijzen, kregen de studenten recent de uitdagende opdracht om een Motion Design rebrand uit te voeren voor een (inter)nationale tv-zender. Er werd niet alleen een fullscreen avondoverzicht en een bumper voor de aankondiging van de programma's verwacht, maar ook een overtuigende montage voor het komende seizoen, een nieuwe logo ident animation en een bijkomend project naar keuze. En dat alles in één aansluitende en aantrekkelijke montage, met een passende soundtrack en binnen de bestaande vormgeving van de zender.

Het resultaat toont aan dat er duidelijk potentieel zit bij de laatstejaarsstudenten van Devine.

Ontdek meer Devine-projecten op www.vimeo.com/groups/motion3.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660