Nederlandse Animation Marketing
Captain Motion is een Nederlandse studio gespecialiseerd in Animation Marketing voor bedrijven. Het team combineert Cinema 4D en Adobe Creative Cloud voor creatieve marketingproducties.

Smaply

Smaply is een iPad app voor service designers om visualisaties te maken van customer journeys en stakeholder maps. Captain Motion werkt ter promotie een uitleganimatie uit.

Het was daarbij belangrijk dat het onderscheid tussen de visualisatie van de app en de realiteit van de customer journey meteen duidelijk was. De oplossing? Een animatie waarbij de app in 2D werd weergegeven, en de realiteit in 3D.

Omdat service designers vaak werken met tastbare hulpmiddelen als whiteboards en post-its, werd gekozen voor een stijl gebaseerd op papieren speelgoed. Verschillende renderstijlen, waaronder een cell-shaded versie en eentje met geschetste lijnen met behulp van Sketch & Toon, werden uitgetest. De beste optie bleek uiteindelijk een met zachte schaduwen, die het contrast tussen de 'realiteit' en de app-visualisatie maximaliseerden.

Alle objecten en personages werden geanimeerd in Cinema 4D met texturen gemaakt in Adobe Illustrator. De External Compositing Tag werd gebruikt om 3D Solids te genereren die samen met de render in After Effects werden geïmporteerd. Zo konden de Solids vervangen worden door Precomps van de gezichten, die geanimeerd werden met Shape Layers in After Effects. De animatie en compositing van de interface-elementen werd ook in After Effects gedaan, op basis van Photoshop-bestanden van de app designer.

TEDx Leaderpakket

 
 

Voor TEDxHaarlem ontwikkelde Captain Motion een leaderpakket in het verlengde van het LEGO-thema van het voorgaande jaar.

Mograph zorgde voor het clonen, en de Dynamics Engine liet toe een realistische simulatie te maken van vallende LEGO-stenen, die in After Effects achteruit afgespeeld werd. Zo kwamen alle blokjes samen om iets groters - het logo - te creëren: een mooie parallel met het 'Power of Small'-thema van het evenement.

Het resultaat lijkt eenvoudig. Toch was de technische realisatie complex door de combinatie van de Dynamics-simulatie en de reflectie van de grote hoeveelheid losse elementen. Om de rendertijden te verkorten - en de deadline van TEDx te halen - werd dankbaar gebruik gemaakt van Team Render en de gecombineerde rekenkracht van alle Captain Motion Mac's.

De rol van After Effects bleef beperkt tot montage en compositing. Omdat het team fijne controle over de scherptediepte wilde, lieten ze Cinema 4D een Depth Map renderen die vervolgens gebruikt werd om in After Effects de scherptediepte te bepalen.

 
 

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660