animatie

Object tracking is nog zo'n evolutie die past binnen de doelstellingen van MAXON om visuele effecten in Cinema 4D gebruikersvriendelijk en toegankelijk te maken. Veranderingen in restricties, quaternions en prioriteiten maken deel uit van een uitgebreide verbetering van karakteranimatiefuncties en de onderliggende code.

 

object tracker

Integreer jouw Cinema 4D-creaties in bestaande filmopnamen met Object Tracking, de nieuwe oplossing van MAXON om VFX-workflows en -tools voor iedereen toegankelijk te maken. Reconstrueer de beweging van de camera en een ongelimiteerd aantal objecten om een filmbestand naar een 3D-wereld om te zetten. Voeg 2D User Tracks toe om de essentiële bewegingen van een real-life object te markeren en wijs ze toe aan de Object Tracker. Reconstrueer daarna het 3D-object op basis van alleen de tracks of met behulp van referentiegeometrie. Je kan nu zonder enige moeite naadloos om het even welk aantal 3D-objecten in bestaande filmopnamen integreren.

 

parent constraint

Objecten van de ene parent naar de andere overbrengen is een complexe taak in 3D-animatie. In Release 18 is een nieuwe Parent Constraint restrictie opgenomen die bijzonder betrouwbaar werkt. Hierdoor kan je gemakkelijk constante resultaten behalen.

Boven: Tutorial

Onder: Mogelijk resultaat

 

quaternions

'Gimbal lock' bezorgt niet alleen astronauten, maar ook 3D-professionals slapeloze nachten. Cinema 4D Release 18 biedt nu een nieuwe Quaternion-workflow waarmee deze uitdaging met succes kan worden aangegaan. Activeer Quaternion Rotation en de rotatie-keyframes worden met elkaar gelinkt en op een lineaire of kubieke manier geïnterpoleerd. Hierdoor wordt 'gimbal lock' geëlimineerd.

 

prioriteitsverschuiving

Prioriteiten op een rijtje krijgen is niet altijd eenvoudig maar met deze nieuwe tag wordt het allemaal een beetje gemakkelijker. Het enige wat je hoeft te doen, is de tag toevoegen aan een groep objecten om alle bewerkbare prioriteiten van de objecten of de toegewezen tags te verschuiven. Gebruik deze tag met XRef-objecten om hun prioriteiten te verschuiven zonder dat het originele bestand wordt beïnvloed.

 

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660